Stranice

17. velj 2014.

MU - šema


Dvadesetšestogodišnja Beograđanka, diplomirani Megatrendovac, kulturolog.

Kulturno dala otkaz ogrnuta mušemom na kojoj piše - "Dajem otkaz."

Ona ne može da radi kancelarijski posao i rešila je da dâ otkaz. Imala je dobru platu, ali posao joj je oduzimao ceo dan i ona to nije mogla da izdrži. Prema ideji prijatelja, odenula se u mušemu i dala otkaz.

I sve to objavila na Fejsbuku.

I onda su to objavili Internet portali.

I onda je, vremenom, završila i na RTS-u.

Na kraju krajeva, naše je pravo da znamo sve, zar ne?

Draga kulturološkinjo (ako se tako kaže po novim rodno senzitivnim pravilima),

Nisi ti, devojko, učinila ništa spektakularno. Stanija se slikala odavno gola golcijata, pa čak i sa uloškom. Nisi osvojila ni tri bambija.
Osvojila si samo nagradu za bahatost, bezobrazluk i jad.

Smislila si kako ćeš da postaneš poznata, zar ne?
Sigurno novine ne bi objavile da je neka tamo Katarina Jovanović dala otkaz? Normalno obučena, normalno ušavši u kancelariju i popričavši sa šefom?
U redu, tebi taj posao nije odgovarao, ali ti očigledno ne razumeš da bi baš taj takav posao radile hiljade i hiljade nas koji posao nemamo. Nas koji smo završili fakultete i mastere (I to državne! I, da, potenciraću to dokle god hoću [ako hoćete i dodatak na to podsetiću vas na stari tekst dragog ETF-ovca - http://etfovac.com/blog/2012/06/otvoreno-pismo-masi-milutinovic/]) i koji ne poznajemo nikoga i ne želimo da nekome umuljamo lovu da bismo se zaposlili.

Kažu da smo mi koji nikako ne opravdavamo tvoj potez - loši. Ne kažu da nam pljuješ u lice, tako tragično bahato, dok mi to trpimo i gledamo kako su neki čak i oduševljeni tvojim potezom.

Čak se i Rada Hronika brine da li ćeš naći posao i moli te da obavestiš vaskoliko građanstvo o svakom sledećem svom potezu. Nećemo spavati dok ne doznamo šta sledeće planiraš?
Izvod iz MKR na heklanom stolnjaku?
Biografija štampana na zavesi iz Orient Emporiuma?


Poštedi nas, draga devojko.
Idi i zasadi negde svoju vegansku baštu i pravi veganske mušeme, eto biznisa.

Samo nam nemoj govoriti gde si, šta radiš i šta imaš na sebi.Srdačno tvojih milion i skoro osamsto hiljada nezaposlenih.

2 komentara:

  1. Pa mislim, stvaaarno... Zasto si tako okrutna. :-))))) Ja dao otkaz par puta - i niko zivi nije cuo za to (osim bliznjih, direktora i nekolicine zainteresovanih kolega)... A da sam imao mushemu....eeeeee :-) (upravo sam zamislio sebe sa musemom... - prokletstvo maste) :-))))))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da ću uspeti da ne zamislim to, hvala. :P

      Izbriši