Stranice

20. ožu 2014.

Proleće

I, evo ga - upravo počinje proleće.

Iako sunce danima pokušava da nas potkupi i ubedi da je stiglo lepo vreme, danas smo uvereni da je najveselije godišnje doba pristiglo.
Jučerašnji dan bio je divan uvod u proleće. Dvoje preslatkih prijatelja ulepšali su mi prepodne. Ne pamtim kad sam se poslednji put toliko smejala i uživala. A onda dobijem i vest da je jedan veoma drag i meni veoma važan čovek pušten kući iz bolnice i da je dobro. Da li je ovo proleće moglo lepše da počne?

Dok ovo pišem sunčevi zraci se ogledaju u komšijin prozor i osvetljavaju mi tastaturu. Cela ulica je procvetala, klinci su napolju i igraju se - voze rolere, trotinete i ostala dečija prevozna sredstva, ciče i vrište i srećni su. Došlo je proleće, normalno je da su svi srećni.

Proleće i sreća neke od nas navode i na razmišljanje...

Portal Telegraf.rs danas je objavio video klip, isečak iz emisije The Voice of Italy, gde je žiri zapanjen glasom dvadesetpetogodišnje kaluđerice.

Italijanski reper J-Ax, Alesandro Aleoti, definitivno je, pored sestre Kristine, glavna zvezda ovog snimka.
Pretetovirani mladić sa kapom navučenom na glavu do obrva, deluje kao neko koga bi se većina nobles i "kulturnog" sveta klonila. Naročito kaluđerice. Na grlu ima tetoviranu lobanju sa krilima slepog miša između kojih piše I SHALL TRIUMPH. Većini ne deluje druželjubivo.
Barem ne dok sestra Kristina ne zapeva pesmu No One, Ališe Kiz.
Stolica se okreće, Džej Eks ugleda kaluđericu i onda tera i ostale članove žirija da se okrenu. Da je vide kako u crnoj haljini skakuće po bini i poručuje svima da niko ne može da stane na put njenim osećanjima.
Alesandru se oči pune suzama. Briše ih, pridržava glavu u rukama i u trenutku kad treba da kaže nešto o Kristininom nastupu - zbunjen je. Pita je da li peva na misi nedeljom u crkvi... Kaže da bi on već bio papa da je ona pevala u crkvi kad je bio mali.
Članovi žirija pokušavaju da ubede sestru Kristinu da jednog od njih odabere za svog mentora. Svako pokušava da je privoli. Tu je čuvena Rafaela Kara, zatim roker Pjero Pelu koji smatra da je dovoljan razlog da on bude odabran to što mu se majka zove Kristina, tu je i mlada Noemi... Alesandro, međutim, misli da bi sestra Kristina i on bili savršen tandem. Đavo i sveta vodica.
Momenat neizvesnosti, publika koja skandira - Sorella (sestra)...

Časna sestra Kristina želi da joj mentor bude baš Džej Eks, čovek koji se prvi okrenuo da je vidi. On ustaje uplakan, grli je, odiže je od zemlje i vrti u krug.

Izvor: http://www.insupposte.com/blog/


I to me, uz prolećne arome i boje, navodi na razmišljanje.

Mlada časna sestra i tetovirani reper. Oni su isto.
Da, ona je žensko, on je muško.
Da, ona je kaluđerica, on je... pa, on je reper.
Ona je u kaluđerskoj rizi, sa raspećem oko vrata, a on je tetoviran i nosi cokule.
Ali njihove duše se prepoznaju, iste su, dele neko nadljudsko osećanje i razumeju se bolje nego iko.

I, kad čovek onda bolje razmisli, ništa drugo nije bitno.
Nevažno da li je reč o prijateljstvu ili ljubavi ili bilo čemu. Ako se nečije duše uklapaju, ako nekoga očitavate kao svoje drugo ja, u bilo kom smislu, ne gledajte ništa drugo. Ne ocenjujte tu dušu po tome u kakvo je telo smeštena. Zar je važno koje je boje i koliko je to telo i da li ima ovo ili nema ono? Nebitno je koliko ima godina, koliko ima novca. Da li čuje, govori, vidi, hoda... Da li sluša ovakvu ili onakvu muziku, da li voli ovo ili ono.

Moramo da izađemo iz kalupa, da se ohrabrimo i da privolimo razlike.
Tako ćemo se upotpuniti, tako ćemo postati bolji.
Ako postanemo bolji, možda postanemo i srećniji.

A, ako budemo srećniji - i ovo proleće će nam još više prijati.


Proleće brzo proleće, baš kao i život.

Izađite napolje, nađite nekog baš različitog i uživajte!

http://drcmd.files.wordpress.com/2010/12/spottednyc.jpg

Nema komentara:

Objavi komentar